search-icon close-search-icon
0
cart-icon close-cart-icon
Byta batteri iPhone

Byta batteri iPhone

När det är dags att byta batteri på din iPhone

Dåligt batteri? Lugnt, byta batteri på iPhone fixar vi snabbt, billigt och enkelt till dig! De flesta av oss har haft en iphone med dåligt batteri. Mobilen vill inte starta en dag, den stänger av sig själv plötsligt eller laddar ur snabbt trots att du inte använder den så mycket.
Det är tråkigt att behöva tänka på att ständigt ta med sig laddaren när du skall åka någonstans för annars kommer din mobil att slockna och du kan inte ha koll på vad som händer i världen längre. Så vill du slippa panikkänslan av att batteriet snart är slut eller slippa att ständigt ha laddaren eller powerbank inkopplad så är det dags att byta batteri på din iPhone.

Tänk på att om du inte kan ladda batteriet på din iPhone så kan det vara andra orsaker. Du behöver kanske inte göra ett batteribyte i såfall. Vanliga orsaker till att iPhonebatteriet inte vill ladda är att laddsladden är skadad eller inte ordentligt inkopplad. Det kan också vara att det finns smuts i ladduttaget eller att uttaget är sönder. Laddaren i sig kan också vara sönder. Men har du haft problem med att batteriet blivit sämre och sämre så behöver du garanterat byta batteri.


Fördröj ditt byte av iPhone-batteri

Det är bra att ha koll på batteriets hälsa på iphone. Ett iphone-batteri är egentligen en förbrukningsvara vars kapacitet och prestanda försämras med tiden vilket gör att du förr eller senare måste byta batteri. Det gäller även om du sköter om din iPhone på bästa sätt och alltid laddar batteriet enligt Apples eller iPhones instruktioner. Du kan enkelt kolla batteriet under inställningar på din iPhone. 

Det är mindre risk att behöva byta batteri på iPhone om man följer några enkla tips. 

  • Uppdatera alltid till senaste mjukvaran (iOS) till din iPhone. Uppdateringar innehåller nya funktioner för att förbättra och förlänga batteriets livslängd.

  • Undvik att ladda telefonen för ofta. En bra tummeregel är att endast ladda telefonen från 20-80 % och ladda aldrig telefonen under natten. Om din telefon har en hög batterinivå i långa perioder sliter det på batteriet och reducerar batteriets livscykel. Om du använder telefonen ofta kan vi rekommendera att du aktiverar strömspareläge i batteriinställningarna eller stänger av telefonen när den inte används.
  • Batteriet påverkas negativt av både extrem värme och kyla. Den bästa temperaturen säg vara mellan 18-22 grader cirka. Lägg inte din iphone under kudden när du laddar den eller låt den ligga ute i solen en varm sommardag. Du bör inte heller förvara din mobil i frysen eller glömma den ute en kall vinterdag.

  • Ladda inte ut batteriet helt. Se till att ladda batteriet innan den dör, då undviker du skador på batteriet och behöver inte byta det. Ett batteribyte kostar både pengar och tid.

 

 Batteribyte iPhone 6 iphone batteri nytt byte

 

 

Byte av batteri på olika iPhone modeller

Vi bytar batteri på följande iPhone modeller:

iPhone X, XS, XS Max, XR, 11 Pro Max, 11 Pro, 11, 12 Pro Max, 12 Pro, 12, 12 mini, SE, 6, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus samt 5. Saknar du någon modell så kan vi garanterat byta batteri på den modellen också!

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar kring byte av iPhone-batteri!

 

Vad kostar det att byta batteri?

Det kostar mellan 290kr - 1490kr att byta batteri på iphone beroende på modell.

 

Varför laddas iphone-batteriet ur så fort?

Du kan se under iphones batteriinställningar vilka program och appar som använder batteriet mest. Det kan vara en app i bakrunden som du inte använder som drar mest batteri. Appen kan vara dåligt gjord eller så arbetar den ofta med bluetooth, kopplar upp sig på Internet, scannar fel på mobilen eller något annat som drar batteri. Är det en app som använder mycket batteri och som du inte använder så avinstallera den. Ibland installerar man en app och glömmer bort den. Du kan även kolla batterihälsan här. Om maximal kapacitet inte är bra och du måste ladda din iphone ofta så är det dags att byta batteri.

När ska jag byta batteri på iPhone?

Som förklarat tidigare så är ett iphone-batteri en förbrukningsvara som blir sämre med tiden. Ju äldre batteriet är desto, eller ju oftare det laddats, ju mindre kapacitet har det. Till slut orkar inte batteriet med längre och din mobil stänger av sig själv. Förhoppningsvis har du bytt batteri innan detta händer. Man kan säga att med dagens användande börjar batteri få en försämrad batteritid efter cirka 2 år och det börjar bli dags att byta till ett nytt batteri på iPhone.

 

 

Powered by Talex e-handelssystem